Στο αθλητικό μασάζ εφαρμόζονται δυναμικές και βαθιές τεχνικές (ζυμώματα, πιέσεις, διατάσεις, ανατρίψεις) με στόχο την ελαστικοποίηση των επιφορτισμένων από την άσκηση μυών και την επαναφορά του φυσιολογικού εύρους κίνησής τους. Είναι ένα δυναμικό μασάζ ιδανικό για αθλητές ή για όσους ασκούνται σε γυμναστήριο.

Το αθλητικό μασάζ απευθύνεται σε αθλητές, μετά από έντονη σωματική άσκηση, καταπονημένους μύες και αρθρώσεις καθώς επίσης και σε ανθρώπους με μυϊκά προβλήματα.

Τα τελευταία χρόνια σε αγωνίσματα όπως το τρέξιμο, η ποδηλασία, το κολύμπι, το τένις κ.α. μια ολοκληρωμένη προετοιμασία αγώνων δεν περιλαμβάνει μόνο την άσκηση αλλά έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι και το μασάζ επειδή βοηθάει στην καλύτερη αποκατάσταση του αθλητή και την αποφυγή τραυματισμών.
Το αθλητικό μασάζ γίνεται με λάδι χρησιμοποιώντας συνδυασμό βαθιών τεχνικών όπου επικεντρώνονται σε περιοχές που οι μύες από τις σκληρές, πολύωρες και τακτικές προπονήσεις αφήνουν τους μύες μουδιασμένους και το σώμα γεμάτο πόνο.

Το μασάζ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και τη ροή των λεμφικών υγρών, μειώνει τους καρδιακούς παλμούς και την πίεση, βοηθά την αποβολή των άχρηστων μεταβολικών προϊόντων και του γαλακτικού οξέος, διεγείρει τις νευρικές απολήξεις, αυξάνει ή μειώνει ανάλογα το μυϊκό τόνο, επαναδομεί τους τραυματισμένους ιστούς και βοηθά την ψυχολογική προετοιμασία του αθλητή.

Το προ-αγωνιστικό μασάζ είναι επιφανειακό, ενεργητικό, τονώνει και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθάει τους μύες να οξυγονώνονται καλύτερα και αυξάνει την ελαστικότητα στις μυϊκές ομάδες που συσχετίζονται με το άθλημα.
Διάρκεια συνεδρίας (θεραπείας) 10-15 λεπτά γίνεται σε συνδυασμό με το ζέσταμα ώστε να είναι αποτελεσματικό.

Το μετά-αγωνιστικό μασάζ ή μασάζ ανάρρωσης χρησιμοποιείται για την τόνωση της λεμφικής παροχέτευσης και της φλεβικής επιστροφής και εκ’ τούτου την αποβολή των τοξινών από το μυϊκό σύστημα. Διεγείρει τις ορμόνες και τους νευροδιαβιβαστές οι οποίοι έχουν πρωταρχικό ρόλο στην ομοιόσταση, στην μείωση του πόνου , την ανακούφιση του άγχους και του στρες, βελτιώνουν τον ύπνο και αυξάνουν την ευεξία του αθλητή.

Διάρκεια συνεδρίας (θεραπείας) 60’
Το ιδανικό είναι μια φορά την εβδομάδα ή κάθε 3 εβδομάδες.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://massageculture.gr/%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%AC%CE%B6">
YouTube
YouTube
Instagram