Η θεραπευτική μάλαξη με βεντούζες αποτελεί μια αρχαία μέθοδος θεραπείας η οποία έχει πολλές αναφορές στα κείμενα του Ιπποκράτη (460-377 π.Χ).

Η θεραπευτική μάλαξη με βεντούζες βασίζεται στην τοπική απορρόφηση του δέρματος και των μυών που βρίσκονται από κάτω από το δέρμα, μέσω της εφαρμογής ειδικών γυάλινων ή από σιλικόνη βεντουζών οι οποίες δημιουργούν κατά την εφαρμογή τους κενό αέρος.

Η θεραπεία με βεντούζες "τραβάει" από μέσα προς τα έξω παθογόνους μικροοργανισμούς, μπλοκαρισμένη ενέργεια και τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί στον οργανισμό, με αποτέλεσμα την αποτοξίνωση του οργανισμού και την απελευθέρωσή του από μυοσκελετικά μπλοκαρίσματα.

Δείτε το βίντεο:

Με τις βεντούζες πετυχαίνουμε υπεραιμία. Καλύτερη αιμάτωση των μυών συνεπάγεται καλύτερη οξυγόνωσή τους και μεγαλύτερη ελαστικοποίησή τους. Οι μύες μπλοκάρουν και γίνονται άκαμπτοι, όταν λόγω ανελαστικότητάς τους, το αίμα πλέον δεν μπορεί να κυκλοφορήσει ελεύθερα μέσα στους ιστούς. Αυτή η έλλειψη αιμάτωσης των μυών έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε την "νέκρωση" των μυών, την σκλήρυνσή τους και τον εγκλωβισμό των νευρικών αγγείων μέσα τους.

Τα εγκλωβισμένα νευρικά αγγεία τα οποία ασφυκτιούν μέσα τους άκαμπτους και ανελαστικούς μύες είναι αυτά που προκαλούν τα φαινόμενα των μυοσκελετικών πόνων και των εύκολων τραυματισμών.

Οι βεντούζες χρησιμοποιούνται πολύ αποτελεσματικά τοπικά σε μυοσκελετικά μπλοκαρίσματα, σε πόνους, σε σημεία βελονισμού και σε trigger points.

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

Οι βεντούζες βοηθούν πολύ στην υπεραιμία και στην απομάκρυνση των τοξινών από τα λιποκύτταρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της κυτταρίτιδας

Οι βεντούζες μπορούν να εφαρμοστούν σε διάφορες περιοχές του σώματος όπως είναι η πλάτη, η κοιλιά, ο αυχένας, οι μηροί, οι γλουτοί, οι βραχίονες κ.α. Η εφαρμογή γίνεται αφού έχουμε επαλείψει την περιοχή με λάδι.

Εκτός από την εφαρμογή τους για αποτοξίνωση και απελευθέρωση από μυοσκελετικούς πόνους, οι βεντούζες ωφελούν και σε γαστρεντερικές διαταραχές, σε αναπνευστικές παθήσεις (ιδιαίτερα του χρόνιου βήχα και του άσθματος), και σε άλλες διαταραχές.

ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΒΕΝΤΟΥΖΩΝ

- Προκαλούν βαθιά διέγερση του ιστού
- Ανακουφίζουν από τις φλεγμονές
- Αιματώνουν το δέρμα και τους μύες
- Αφαιρούν το κρύο και την υγρασία, μειώνουν τον πόνο, λύνουν τις συμφύσεις και τα μπλοκαρίσματα στον συνδετικό ιστό
- Τονώνουν την κυκλοφορία και βοηθάνε στην απομάκρυνση των τοξίνων από τον οργανισμό

Η διάρκεια μίας συνεδρίας με βεντούζες διαρκεί 60' και γίνεται σε συνδυασμό με χαλαρωτικό ή αθλητικό μασάζ. Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική οι βεντούζες βελτιώνουν την ελεύθερη ροή του Κι και του αίματος στους μεσημβρινούς.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://massageculture.gr/%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%AC%CE%B6-%CE%BC%CE%B5-%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%B6%CE%B5%CF%82">
YouTube
YouTube
Instagram