Ο Ηλίας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Ξεκίνησε να σπουδάζει εναλλακτικές θεραπείες με εξειδίκευση στην χειρομάλαξη (Σιάτσου, Ταιλανδέζικο μασάζ, Σουηδικό μασάζ, Αθλητικό μασάζ κ.α. είδη χειρομάλαξης) το 2008. [Περισσότερα για τις σπουδές του Ηλία θα βρείτε ΕΔΩ ]

O Ηλίας πιστεύει ότι το μασάζ δεν είναι είδος πολυτελείας. Είναι σωματική και ψυχική ανάγκη. Αποτελεί πρόληψη.

Οι περισσότεροι άνθρωποι περιμένουν να τραυματιστούν, να πάθουν κάτι για να κάνουν ένα μασάζ. Να τους πιάσει ένα αυχενικό, μία επικονδυλίτιδα, ένας πόνος στην μέση.

Η πραγματικότητα είναι όμως ότι αυτοί οι πόνοι έρχονται λόγω της έλλειψης άσκησης και ελαστικότητας των μυών. Όταν οι μύες είναι δυνατοί και ελαστικοί τραυματίζονται πολύ πιο δύσκολα.

Τα αντικείμενά μας (αυτοκίνητο, σπίτι, τα ρούχα μας κ.α.) τα φροντίζουμε πιο πολύ από ότι φροντίζουμε το σώμα μας και την ψυχή μας. Με την γυμναστική οι μύες βραχαίνουν και γίνονται σκληροί και άκαμπτοι, με αποτέλεσμα να τραυματίζονται πιο εύκολα.

Η υγιής κατάσταση του μυϊκού μας συστήματος είναι να έχουμε δυνατούς και γυμνασμένους μύες αλλά οπωσδήποτε αυτοί να είναι και ελαστικοί.

Για αυτόν τον λόγο ο Ηλίας μας συνιστά να αποκτήσουμε την καλή συνήθεια του να κάνουμε μασάζ έστω και μία φορά τον μήνα, προληπτικά, ώστε να προλαβαίνουμε την χρόνια σκλήρυνση των μυών μας και την κακή κυκλοφορία του αίματος σε αυτούς.

Τα οφέλη του μασάζ είναι πάρα πολλά. Ορισμένα από αυτά είναι:

• Είναι αγχολυτικό. Κατά την διάρκεια του μασάζ εκκρίνονται ενδορφίνες μέσα στον οργανισμό μας, οι οποίες αποτελούν φυσικές χαλαρωτικές ουσίες με 50 φορές μεγαλύτερη ισχύ από την μορφίνη.

• Με τις δακτυλοπιέσεις που ασκούνται κατά την διάρκεια της συνεδρίας σε ειδικά βελονιστικά σημεία, απελευθερώνεται εγκλωβισμένη μυϊκή αλλά και συναισθηματική ενέργεια. Το μασάζ δρα σε βαθύ ψυχολογικό επίπεδο και αποτελεί έναν τρόπο αυτογνωσίας του σώματος και της ψυχής του δέκτη.

• Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, η οποία διοχετεύει με οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά τα κύτταρά μας, χαρίζοντας γενικότερο αίσθημα ευεξίας.

• Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα χάρη στην κινητοποίηση του λεμφικού συστήματος, το οποίο αποβάλει ότι άχρηστο παράγει ή δέχεται ο οργανισμός μας (τοξίνες κ.α.).

• Συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της μυϊκής έντασης και των φλεγμονών και βοηθάει στην απόλυτη χαλάρωση όλου του σώματος.

• Βοηθάει στον έλεγχο του πόνου που προέρχεται από χρόνια προβλήματα όπως η αρθρίτιδα, η ισχιαλγία και οι μυϊκοί σπασμοί. Αυξάνει την ελαστικότητα των αρθρώσεων ελαττώνοντας έτσι σπασμούς και κράμπες.

• Μειώνει το αίσθημα της κόπωσης

• Μειώνει το άγχος και τα συμπτώματα κατάθλιψης. Μειώνει τα επίπεδα της ορμόνης του άγχους, της κορτιζόλης ενώ απελευθερώνει σεροτονίνη, την ορμόνη της χαράς

• Απελευθερώνει ενδορφίνες που λειτουργούν ως φυσικό παυσίπονο του σώματος και επιτυγχάνει την αρμονική λειτουργία του μυαλού, του σώματος και της ψυχής.

• Προωθεί την αναγέννηση των ιστών συμβάλλοντας στο να μειωθούν τυχόν σημάδια στην επιδερμίδα και βελτιώνει συνολικά την κατάσταση του δέρματος.

Περισσότερα για τις σπουδές του Ηλία θα βρείτε ΕΔΩ

Το ταξίδι της ζωή μου ξεκινάει από την Βόνιτσα Αιτωλ/νίας  όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα μέσα στην  φύση όπου ο πατέρας μου διατηρούσε μια μικρή φάρμα.

Ο επόμενος σταθμός είναι το Καρπενήσι όπου ορκίζομαι ως Πτυχιούχος Δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος .

Ως ανήσυχο πνεύμα και ως ανεξάρτητη που ήμουν,  ερχόμενη στην Αθήνα αρχίζω να απασχολούμαι σε διάφορες δουλειές ενώ παράλληλα σπουδάζω σε σχολή Δημοσιογραφίας και Δημοσίων Σχέσεων.

Σε όλες τις δουλειές που εργάστηκα πρωταρχικό ρόλο έπαιζε η επικοινωνία μου με τον κόσμο.

Για πολλά χρόνια εργάστηκα σε εταιρεία παραγωγής ως δημοσιογράφος και ως υπεύθυνη σε υπηρεσίες εναλλακτικών θεραπειών καθώς και στην οργάνωση σεμιναρίων με θέματα ψυχολογίας .

Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια Προσωπικής Ανάπτυξης και Ψυχολογίας γιατί θεωρώ ότι είναι τα θεμέλια στην μετέπειτα εξέλιξη μας ενώ γενικότερα προσπαθώ να εκπαιδεύομαι και να ζω με εναλλακτικούς τρόπους που έχουν να κάνουν με την υγεία και την ευεξία μας.

Έχω υπάρξει μέλος σε συλλόγους παραδοσιακών χορών, δρομέων, φιλαρμονικής (Σαξόφωνο) και φωτογραφίας.

Μου αρέσει το θέατρο και ο κινηματογράφος.

Μου αρέσει συνεχώς να εξελίσσομαι και προσπαθώ να παρακολουθώ τα δρώμενα της εποχής μας.

Είμαι αρκετά καλή στις συμβουλές  (δεν είναι τυχαίο που οι φίλοι μου ζητάνε την γνώμη μου), έχω πολύ καλές οργανωτικές ικανότητες, είμαι επικοινωνιακή (όταν θέλω που λένε και οι φίλοι μου),  με χιούμορ και αγάπη για όλο τον κόσμο.

Αγαπώ πολύ να έρχομαι σε επαφή και να γνωρίζω κόσμο γιατί μέσα από τις συμπεριφορές και τις εμπειρίες τους μαθαίνω καλύτερα εμένα και γίνομαι καλύτερος άνθρωπος .

Προσπαθώ να δέχομαι τους ανθρώπους με τα ελαττώματα τους  και πίστεψε με κάνω μεγάλη προσπάθεια όταν έρχομαι αντιμέτωπη με μίζερους και αρνητικούς ανθρώπους.

Στην ζωή μου επιθυμώ να περιβάλλομαι από ανθρώπους  που αγαπώ και με αγαπάνε.

Σήμερα αποφάσισα να προσφέρω αυτά που για πολλά χρόνια πρόσφερα σε άλλους,  τις γνώσεις  μου, την ψυχή μου, το μεράκι μου και την αγάπη μου στο δημιούργημα που έχουμε καταφέρει με τον Ηλία Γρατσία στο Massage Culture.

Αλλάξτε τον τρόπο που σκέφτεστε και εντελώς μαγικά θα αλλάξει ολόκληρη η ζωή σας

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
YouTube
Instagram