Τα Οφέλη του Μασάζ στην Υγεία μας
March 5, 2018
Show all

Ζείτε συνεχώς περιμένοντας; Πώς να φέρετε την αλλαγή στο σήμερα

Αν έχετε κάνει ό,τι πιστεύετε ότι περνά από το χέρι σας για να πραγματοποιηθεί το όνειρό σας, είναι λογικό να γίνεστε λίγο ανυπόμονοι. Πώς θα περάσετε το χρόνο σας, όσο περιμένετε την μεγάλη αλλαγή, θα σκέφτεστε. Αυτή η ανυπομονησία συχνά αρχίζει να σας προκαλεί δυσφορία, είναι λογικό, όμως αποδεικνύεται ότι τελικά υπάρχουν και καλύτεροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να περάσετε αυτή την περίοδο και πολλά παραγωγικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Παρακάτω θα βρείτε ό,τι χρειάζεται να ξέρετε γι’ αυτό.

 

Αντικαταστήστε την αναμονή με τη χαλάρωση

Αρχικά, με αυτό τον τρόπο θα ωφεληθείτε αλλάζοντας την προοπτική σας. Δεν περιμένετε να ξεκινήσετε την «πραγματική ζωή» ή το «καλύτερο μέλλον». Γιατί αν βλέπετε την τωρινή σας κατάσταση ως βασανιστήριο, τότε συγχρονίζεστε σε αρνητική συχνότητα, σε εκείνη της απουσίας, της δυσαρέσκειας και της χαμηλής ενέργειας. Ιδανικά, αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρείτε τρόπους να απορροφηθείτε από το τώρα.

Νιώστε ευγνωμοσύνη για το παρόν, για την υγεία σας και για όσα έχετε. Αυτό δίνει στο σύμπαν το σήμα ότι του έχετε εμπιστοσύνη και ότι συμφιλιώνεστε με την ιδέα ότι δεν γνωρίζετε πότε ακριβώς το μεγαλύτερο όνειρό σας θα πραγματοποιηθεί.

Πώς να αφήσετε πίσω σας την αναμονή και να ζείτε καλύτερα

Για όποιον πέρασε μια δύσκολη χρονιά και ανυπομονεί για μια καλύτερη, να ξέρετε αυτό: πονάει και, ναι, χρειάζεται χρόνος για να αναρρώσετε και να προχωρήσετε, αλλά το σίγουρο είναι πως θα χτίσετε μια νέα, καλύτερη ζωή για εσάς. Να πώς θα βοηθήσετε τον εαυτό σας να κάνει αυτή τη μετάβαση.

 

Βήμα 1ο – Υπομονή

Επιτρέψτε στον εαυτό σας να νιώσει άσχημα και να θρηνήσει το παρελθόν. Μην ντρέπεστε για τα συναισθήματά σας. Θρηνήστε αυτό που κάποτε πιστεύατε ότι είναι ο κόσμος, κλάψτε αν το νιώθετε. Όλα αυτά αποτελούν μέρος της φυσικής διαδικασίας που χρειάζεται να περάσετε για να προχωρήσετε και να νιώσετε σύντομα καλύτερα.

 

Βήμα 2ο – Έμπνευση

Όταν επιτέλους νιώσετε ότι είστε έτοιμοι να προχωρήστε, αλλά χρειάζεστε ακόμα ένα χέρι βοηθείας, στραφείτε σε ένα άτομο που θαυμάζετε, σε ένα βιβλίο, σε ένα ποίημα ή σε μια ταινία που σας εμπνέει να σηκωθείτε και να προχωρήσετε.

 

Βήμα 3ο – Στήριξη

Δεχτείτε και τη βοήθεια άλλων ανθρώπων. Η αλήθεια είναι ότι το μόνο σίγουρο άτομο που μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει είστε εσείς οι ίδιοι. Γι’ αυτό χρειάζεται κι εσείς να δώσετε μια μικρή ώθηση στον εαυτό σας, αλλά και η κοινωνική στήριξη είναι ιδιαιτέρως βοηθητική, μην την αρνείστε. Επανασυνδεθείτε με φίλους και οικογένεια. Μην αποκόβεστε.

 

Βήμα 4ο – Σχεδιάστε, Γιορτάστε, Σχεδιάστε

Αναπτύξτε στόχους. Μπορεί να νιώθετε ότι όλα είναι απαίσια και τίποτα δεν πάει σωστά, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Χρειάζεται απλά να σπάσετε τον μακροπρόθεσμο στόχο σας σε μικρούς βραχυπρόθεσμους. Και ύστερα και αυτούς σε ακόμα μικρότερους. Θέστε κάθε μέρα στον εαυτό σας να κάνει μικρές εργασίες/ δραστηριότητες και ύστερα γιορτάστε την επίτευξή τους. Αυτός είναι ο κατάλληλος τρόπος για να αρχίσετε να κινείστε προς τα εκεί που θέλετε.

 

Τρία σημαντικά πράγματα που χρειάζεται να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας (για να προχωρήσετε)

  1. Το Σύμπαν ανταποκρίνεται

Προσπαθήστε να αναγνωρίσετε ότι το Σύμπαν ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας αυτό τον καιρό. Δεν έχετε ξεχαστεί ή παραγκωνιστεί από τον κόσμο! Θα έρθει και η δική σας σειρά. Και συχνά, αν και μπορεί να σας φαίνεται ότι τίποτα δεν συμβαίνει, πολλά είναι εκείνα τα πράγματα που κινούνται στο προσκήνιο, για να εξασφαλίσουν το καλύτερο αποτέλεσμα για την δική σας περίπτωση. Απλά δεν το βλέπετε πάντα να συμβαίνει.

 

Για παράδειγμα, ίσως πολλές από τις αιτήσεις σας για δουλειά να απορρίφθηκαν. Ωστόσο, σε λίγα χρόνια είναι πολύ πιθανό να δείτε ότι αυτές οι απορρίψεις χρειάζονται, αφού θα έχετε βρει τη δική σας χρυσή ευκαιρία.

 

  1. Χρησιμοποιήστε αυτή την περίοδο για να εξελιχθείτε

Αποτελεί μια γόνιμη περίοδο αυτή και εσείς μπορείτε να την εκμεταλλευτείτε για να εξελιχθείτε. Αντιμετωπίστε συναισθήματα αμφιβολίας, εξασκήστε τις τεχνικές σας, όπως ένας πολεμιστής πριν τη μάχη και εξετάστε τι είναι αυτό που μπορείτε να βελτιώσετε άμεσα στην καθημερινότητά σας. Αν, για παράδειγμα, ψάχνετε για μια νέα βαθιά διαπροσωπική σχέση, είναι καλή ευκαιρία να εξερευνήσετε παλιές σας σχέσεις και τραύματα, παλιά λάθη και μοτίβα, ώστε να είστε καλύτερα προετοιμασμένοι.

 

Το πιθανότερο είναι ότι ακόμα κι αν κάτσετε να καταγράψετε σε μια λίστα τα πράγματα που μπορείτε ενεργά να αλλάξετε προς το καλύτερο, αυτή θα είναι μεγάλη. Και σε πολλές περιπτώσεις, όταν εκείνο το μεγάλο όνειρο τελικά πραγματοποιηθεί, εσείς θα νιώσετε ευγνώμονες γι’ αυτή την περίοδο που προηγήθηκε.

 

  1. Αγκυροβολήστε για λίγο στο εδώ και τώρα

Δεν είναι και πολύ εύκολη ως διαδικασία, απαιτεί και έναν βαθμό αυτοελέγχου. Πολλές είναι οι τεχνικές όμως που δημιουργούν αυτές τις συνθήκες της ενσυνειδητότητας, όπως ο διαλογισμός, οι ασκήσεις βαθιών αναπνοών και το ημερολόγιο ευγνωμοσύνης. Υπάρχουν και κάποιες άλλες προσεγγίσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε.

 

Για παράδειγμα, πηγαίνετε κάπου με μόνο σκοπό απλά να παρατηρείτε κάθε λεπτομέρεια στο χώρο. Επιλέξτε ένα όμορφο και ενδιαφέρον μέρος, καθώς έτσι θα εμπνευστείτε και θα παράγετε θετικά συναισθήματα. Για παράδειγμα, επισκεφθείτε μια όμορφη παραλία ή μια έκθεση ζωγραφικής.

 

Εξασκήστε τον συντονισμό με κάθε μέρος του περιβάλλοντός σας, από τα εμφανή αντικείμενα και τοπία μέχρι τις πιο ανάλαφρες ευωδίες και τους χαμηλότερους ήχους. Αν περνάτε ακόμα και 10-15 λεπτά την ημέρα κάνοντας αυτό, εκπαιδεύετε τον εγκέφαλό σας να μένει στο παρόν και να το απολαμβάνει πλήρως. Αυτή η κατάσταση αποσπά την προσοχή από σκέψεις έλλειψης και ανυπομονησίας.

 

ΠΗΓΗ

Please follow and like us:

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
YouTube
Instagram