Elias Gratsias Massage Culture owner

Σε όλους του αρχαίους πολιτισμούς (Αρχαία Ελλάδα, Κίνα , Ινδία, Αίγυπτο, Ρώμη, Αμερική, Αφρική, Τουρκία, Περσία και στους λαούς του Βορρά) η μάλαξη είχε ενεργό και καθημερινό ρόλο στις ζωές των ανθρώπων.

Η μάλαξη ήταν μέρος της καθημερινότητας και της κουλτούρας της υγείας και της ευεξίας όπως ήταν και ο αθλητισμός.

“Νους υγιής εν σώματι υγιεί” λέγανε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

Με το πέρασμα των χρόνων, αυτή η κουλτούρα της φροντίδας του σώματος και της ψυχής μέσω της μάλαξης (μασάζ) χάθηκε

Το σώμα και το πνεύμα δεν μπορεί να είναι υγιές χωρίς να δέχεται την τέχνη του αγγίγματος και της ψυχικής και σωματικής αποφόρτισης η οποία ονομάζεται μάλαξη ή αλλιώς μασάζ.

Όπως ακριβώς και έναν κήπο για να ανθοφορήσει χρειάζεται να τον φροντίσουμε έτσι ακριβώς συμβαίνει και με το σώμα μας και με το πνεύμα μας. Με το μασάζ καθαρίζουμε το σώμα μας από τις τοξίνες που αποθηκεύονται στους μύες, στην λέμφο και κατ’ επέκταση και στα ζωτικά μας όργανα. Οι τοξίνες δηλητηριάζουν το σώμα μας και όσο καιρό μένουμε χωρίς μασάζ συσσωρεύονται μέσα στον οργανισμό μας και δημιουργούν διάφορες ανισορροπίες και ασθένειες.

Το όραμά μας είναι να επανέλθει η κουλτούρα του μασάζ στην ζωή του Έλληνα και της Ελληνίδας. Να σταματήσει το μασάζ να θεωρείται είδος πολυτελείας ή σεξουαλικών υπονοουμένων.

Κατά την γνώμη μας για την διατήρηση μίας καλής σωματικής και ψυχικής υγείας, μία συνεδρία μασάζ κάθε εβδομάδα αποτελεί την ιδανική πρακτική.

Έστω όμως και μία ή δύο φορές τον μήνα πιστεύουμε ότι όλοι οι άνθρωποι είναι απαραίτητο να δέχονται τα ευεργετικά οφέλη του μασάζ.

 

Το μασάζ αποτελεί μία σημαντική συνήθεια πρόληψης. Μία με δύο συνεδρίες μασάζ τον μήνα θα φροντίσουν το σώμα σας και την ψυχή σας, θα αποβάλλουν το στρες και τις μυϊκές εντάσεις που συσσωρεύονται καθημερινά στον οργανισμό σας, θα προλάβουν την συσσώρευση τοξινών και θα συμβάλλουν στην πρόληψη ασθενειών και στην μακροζωία σας, καθαρίζοντας σας από τοξίνες και μπλοκαρίσματα σε ψυχικό και σε σωματικό επίπεδο. Το σώμα σας και η ψυχή σας αξίζουν φροντίδα και περιποίηση.

Το αξίζετε!